המדריך המלא לפתיחת עסק בישראל - פרק 16:

פרמטרים חשובים לבחירת מיקום לעסק

מעדיף לקרוא את המדריך מודפס?

הורד את המדריך השלם לפתיחת עסק בקובץ PDF:

איך פותחים עסק: המדריך המלא לפתיחת עסק בישראל

אני אתייחס לעסקים שזקוקים לקשר הישיר עם קהל הלקוחות שאצלם הפרמטרים מאד קריטיים להצלחה. לעסקים אינטרנטיים סעיף זה לא רלוונטי היות והם יכולים לפעול מכל מקום בעולם.

מיקום קרוב לקונים פוטנציאליים

רחוב מרכזי, קניון, מרכז מסחרי. אלו מקומות שבהם יש תנועת אנשים גדולה שבאים לעשות קניות או סידורים. מומלץ להגיע למקומות כאלו ולעשות תצפית על כמות האנשים שבאים, או אפילו להכין סקר ולשאול את האנשים שבאים למרכזים אלו אם הם היו קונים ממך בעסק החדש שהיית רוצה להקים במקום. במקומות אלו יש "עוגנים" שמושכים אליהם קהל גדול כמו: סופר מרקט גדול, בית קולנוע, מסעדות וכדו'.

נגישות תחבורה וחניה

חובה שהעסק יהיה בקרבת תחנת אוטובוס, תחנת רכבת. ואפשרות למקום חניה נגיש ללקוחות.

זמינות עובדים בקרבת העסק

האם יש לך עובדים הגרים בקרבת העסק?

לפעמים עובדים מקצועיים לא יהיה בקרבת אזור העסק, ותצטרך להביא עובדים מאיזור מרוחק יותר. לעניין יהיו השלכות כספיות.

המתחרים הקרובים אליך

אני רוצה להפריך כאן סטיגמה, אנשים פוחדים לפתוח עסק בקרבת עסק דומה לשלהם וזו ממש טעות!

תראו מה קורה ברחוב הרהיטים בת"א – רחוב הרצל. רחוב התאורה בת"א – וולפסון. רחוב הפיצוחים בת"א – לווינסקי. לקוחות באים לרחובות האלו במטרה ממוקדת לקנות.

זה שיש ליידי חנות מתחרה זה רק מאפשר להם לראות מגוון מוצרים, מה שיוצר תחרות בריאה בין החנויות.

גודל ואופציה להתרחב

נקודה חשובה שצריך לבדוק – מה השטח הנדרש לי לעסק? והאם יש לי את האופציה להתרחב אם אני ארצה לפתח ולהגדיל את העסק שלי.

עלויות

על דמי השכירות של העסק שלכם יש לקחת הוצאות נוספות כגון: דמי ניהול (במידה ויש במבנה), עלות שיפוץ והתאמה של המקום לצרכים שלך, מיסים עירוניים כגון: ארנונה, אגרת שילוט. עלות חניה.

הכר את הסביבה והשכנים

צור קשר עם בעלי עסקים הסמוכים למקום שאתה מתכנן להיכנס אליו, תשאל אותם על סוג הלקוחות שבאים אליהם, כמה באים, כל כמה זמן, מהם שעות הלחץ, מה המצב הסוציו אקונומי שלהם ועוד.

מגבלות לתפעול העסק

חובה לבדוק האם יש מגבלות תפעוליות באזור של העסק כגון: רמת רעש, מגבלות חשמל, שעות פעילות, מגבלת נגישות לנכים, מגבלת חנייה וכדו'.

קניונים ומרכזי קניות

קסם הקניון יכול לפעמים לעבוד נגדך בהיבט העלויות. חובה לבדוק שהשכירות אינה עולה על 14-15% ממחזור המכירות שלך. אם כן אתה תפסיד כסף. לכן בדוק אם שווה לך להוציא את הסכום הזה, תנסה לברר אם יש אזור מסוים בקניון שהעלויות בו נמוכות יותר. ותוביל את האנשים אליך בעזרת שילוט מתאים.