הרבה יזמים בונים עסקים אבל רק מעטים מהם בונים מותג, ובמקרים רבים הערך של המותג שלכם גדול פי כמה מהעסק עצמו, לדוגמא: ישנם הרבה עסקי המבורגר אבל מקדונלדס יש רק אחד, ישנם הרבה סוגי משקאות מוגזים אבל קוקה קולה יש רק אחד. אי אפשר להתווכח עם ההצלחה שלהם, מותג הוא כוח. בכל מותג גדול נמצאת טביעת אצבע של היזם שהתחיל אותו.
אנשים חושבים לפעמים שמותג זה לוגו, או קמפיין פרסומי או דוגמנית מובילה המתנוססת בפוסטרים. אפשר להסביר את המושג מותג בשני מילים: הבטחה וחוויה. ההבטחה שאתה משדר והחוויה שאתה מספק.
מותג מבוסס על מה שהיזם מייצג. כשאנשים רואים את המותג שלך, שומעים את שמך או משתמשים במוצרים שלך, הסמלים והחוויות האלו צריכים לעורר בהם את מה שאתה מייצג.
כולנו מכירים את התפוח של חברת אפל והמייסד שלה סטיב ג'ובס שהמוצרים שלה מהמובילים בעולם מבחינה טכנולוגית ומעוצבים בצורה מעוררת השראה המהווים מודל לחיקוי להרבה יצרנים אחרים המתחרים בה.
תחום קמעונאות המזון בישראל מתאפיין בשנים האחרונות ברמת תחרותיות גבוהה ואגרסיבית.
אבל מותג אחד הצליח לעלות מעל כולם והוא "שיווק השיקמה" של רמי לוי. רשת השיווק שלו פועלת בהובלתו האישית, והוא משמש גם כ"פנים של רשת" מול הצרכנים. רמי לוי מבטיח לצרכן את המחיר הנמוך ביותר עם חווית קנייה ומבחר מגוון של מוצרים. מבצעים מיוחדים שלו כמו "עוף בשקל" או "מצות בשקל" הקפיצו אותו בראש טבלת המכירות הארצית. ובנו לו את המותג החזק בשוק לאורך שנים.
הצלחה של מותג נמדדת עד כמה אתה, שמך, המוצרים או השירות שלך מעוררים תגובה רגשית וסוחפים את הלקוח שלך.
הרי זה ידוע שאנחנו קונים לפי נטיית הלב שלנו ומצדיקים את הקנייה עם השכל שלנו. למסקנה, מותג חייב להיות קודם כל רגשי ואחר כך הגיוני.
בעולם העסקים שהופך יותר ויותר תחרותי, ששואף לאיכות טובה במחירים נמוכים יותר, שהטכנולוגיה מתפתחת בו במהירות ועסקאות מתבצעות במהירות באינטרנט ברחבי העולם, בניית מותג חשובה לפעמים יותר מבניית עסק. ולמי שאין מותג אין עסק.